凯时_凯时官网

Data
Project Name: Foshan Midea Golf Club
Location:Foshan,Guangzhou,China
Site Area:18740.60m2
Collaboration: KDA: Kuo Diedrich Architect
Client:

Info
Royal Orchid International Golf, Health and Sport Club Houseis a high endentertainment center designed by combining a Golf club with a leisure center on a breathtaking landscape in Foshan. In order to enjoy as much of the surroundings as possible, open public spaces offer views on the golf fields, bringing the outdoors to the visitors while indoors. Thus, the heart of the design is an enjoyable open platform where visitors experience as much the activities offered by the center as what nature has to offer.
The new building integrates to the surroundings with an extension of the public and green landscape. Through elevated green roof terraces we connect the new building with the existing green areas and the golf field. The design becomes gently absorbed in the landscape, whilst maintaining their individual identity. These roofs are envisioned as elevated landscaped plateaus, each addressing a different portion of the Masterplan with its terracing, providing panoramic views which extend far into the surrounding landscape.
The shapes of the building are articulated so as to achieve a harmonious and coherent master plan, as well as ensuring good sun orientation and excellent views. The building is fluid in form, accommodating to its surroundings and incorporates expansive sightlines. The new clubhouse use the traditional knowledge of previous western club house combined with a modern architecture design. The internal organization of the building is based on an open central void, around which the circulation takes place.This courtyard in the middle reminds the other two existing architecture on the masterplan while create a connection public space between the golf club and the sport Center.
As design strategy we can find three layers of circulation, public traffic roads that integrate to the existing circulation on site buildings, private Cart roads access to the golf field and pedestrian walkable areas with an alternative circulation routes. An internal circulation will separate the normal members on the golf club to the VIP members. VIP’s had a private access parking in the second level and with a full entire third level where the views are maximize.
Privacy, exclusivity and privilege are addressing concept into the design. A three floors club house program includes public members and dining areas and private corporate functions on the third floor. On the Health and Sport Center side we have 4 floors of entertainment and sport venues and a top roof no edge outstanding pool is located in the 5th floor providing the top high end value 360 degrees panoramic views of the site.
We reduced energy consumption by providing natural light and indoor ventilation.In addition to creating a comfortable, natural surrounding, a primary concern in the design is to create an energy neutral and highly efficient building.